Fläskfilé med lök-kryddat täcke
Här kommer ett litet tips på en smaksättare man kan ha till kött. Jag har hittills provat den på fläskfilé och kyckling och det blir jättegott! Som jag brukar säga så kan man variera sina kryddor själv och hitta den smak som passar en själv bäst. Det jag skriver om ingredienser är det jag själv använt!
Ingredienser:
1ägg
En halv gullök
Ca 1.5msk Grillkrydda
1msk Vitlökspulver
1 nypa Flingsalt
Jag börjar med att köra löken i mixern så den delas ordentligt. Därefter knäcker jag i ett ägg och slänger i de kryddor jag vill ha (utom flingsaltet). Sedan kör jag det bara i mixern tills det ser klart ut enligt mig. Då smetar jag ut det över köttet och toppar med flingsaltet.
Jag lovar att det smakar mycket bättre än vad det ser ut! Grillkryddan ger det en lite konstigt färg. Hoppas att det ska smaka. Nu ska jag iväg och träna Indoor Walking intervall pyramid!
/ Nathalie

Kommentarer
Trackback