Fisk i paket
"Fisk i paket" är en underbar maträtt, man kan nämligen utveckla den precis hur man vill. Eller ja, det kan man väl med vad som helst egentligen... men fisk i paket är i grunden att man lägger fisk i alminium folie, tillsätter de tillbehör man vill ha och sedan stänger man igen paketet och sätter in det i ugnen, eller så sätter man det på grillen. Fisken tillagas då i paketet och alla smaker och aromer stannar där inne! Här nedan kommer jag skriva recept på det paket som jag gjorde idag;
Ingredienser:
Lax 125g
Allaska Pollock 100g
Räkor 100g
Allaska Pollock 100g
Räkor 100g
Rivna morötter 60g
Sparris 40g
Sparris 40g
Minimajs 70g
Milda culinesse 1tsk
Kryddor/smaksättare:
3 Citronskivor
2 Vitlöksklyftor
3 Citronskivor
2 Vitlöksklyftor
Örtsalt
En fisk krydda köpt på en marknad
1. Börja med att ta fram alla dina ingredienser, skär dem sedan i de delar du vill ha dem.
2. Krydda fisken med din valda krydda, i mitt val vart det min fiskrydda köpt på marknad.
3. Ta fram aluminiumfolie, ta en stor bit och börja sedan lägga i dina ingredieser. Jag lägger först i fisken, sen citron skivor. Därefter lägger jag i mina grönsaker och som sista grönsak lägger jag sparris, jag lägger den sist för att jag vill sätta lite smör på den samt krydda den lite extra.
4. Stäng ditt paket, lägg i en ugnsform och in i ugnen på 200grader i ca 30min.
Om man använder exakt samma ingredienser som mig så blir det 469kalorier!
Eftersom jag ska träna lite senare efter middagen så kommer jag nog att lägga till någon form av kolhydrater för att få energi. När jag tränar tidigt så dricker en celsius. Men den är så uppiggande att jag inte vågar dricka den när jag ska träna på kvällen. Dessutom är det bra för kroppen att få lite kolhydrater innan träning, och proteiner efter träning!

Hoppas ni också kommer gilla denna rätt lika mycket som mig!
// Nathalie
// Nathalie
Kommentarer
Trackback