Krämig hollandaise- och ostsås!

Jag älskar att experimentera i köket och trixa fram nya maträtter och tillbehör. Detta är en kall sås som jag trixade fram häromdagen. Den passar nog till det mesta men jag tycker att den passar utmärkt till lax och som dressing till sallad. 
 
Till ca 2 personer (beror ju på hur mycket man tar!):
 
200g lättkesella 
50g riven ost (vilken man vill, jag föredrar en med låg fettprocent)
0.5 dl vatten
1 påse pulver till hollandaisesås
Rivet skal från en citron
Saft från en halv citron
1tsk vitlökspulver
1tsk salt
1tsk peppar
 
Experimentera lite själva, se om ni vill ha mer eller mindre av någon av kryddorna/smaksättarna. Berätta gärna för mig vad ni tyckte om såsen och dela gärna med er av eventuella förändringar!
 
Jag använder en mixer för att få till ett så bra resultat som möjligt, men det fungerar säkert lika bra utan. Bara man blandar mycket så ;)  jag är väl lite lat kanske!
 
 
På bilden har jag såsen till lax med sallad :)
 
 / Nathalie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0