Onyttigt goes nyttigt

Jag tänkte ta och tipsa lite om vad man kan göra när man är sugen på maträtter som egentligen klassas som "onyttiga". Nu är det lite svårt att komma ihåg alla knep just när man ska skriva ett inlägg, så fråga gärna efter andra grejer! :)
 
Hamburgare:
Idag åt jag och sambon hamburgare till middag, fast utan bröd. Istället för bröd så tar jag stora salladsblad. Vilka tillbehör man sedan vill ha får man såklart välja själv efter smak. Jag tog fetaost 3%, lök, gurka och amerikansk light dressing. Sååå himla gott. Dessutom tycker jag att man känner smaken av köttet mycket mer om man inte har bröd :).
 
 
Yoghurt:
Om man, liksom jag, är ett fan av att äta fruktyoghurtar så kan man ta och göra en egen variant. De flesta vanliga fruktyoghurtarna inneåller mycket onödigt socker. Jag köper frusen frukt (hallon och jordgubbar) och kvarg. Sedan mixar jag ihop det i min mixer och puuuff så har man fruktyoghurt :D uuuutan onödiga tillsatser!
 
Frusen yoghurt:
Jag älskar glass!! Därför tar jag och fryser in lite av min hemmagjorda yoghurt och äter det sedan som glass när suger sätter till. Nyttigt och gott!
 
Sås:
Jag tycker väldigt mycket om att ha såser till mina maträtter då jag annars tycker att det blir för torrt. Favoritsåsen är bearnaisesås, MEN på förpackningen står det ju att man ska blanda den med vatten och sen smör. Jag blandar istället pulvret i lättmjölk och skippar smöret. På detta sätt så blir såsen ändå tjock tack vare mjölken, men jag slipper allt smör.
 
Protein"grädde":
Om man vill ha grädde till t.ex. sina proteinpannkakor, men även tycker om frukt, så kan man istället göra denna supergoda och nyttiga mousse. Detta är ett recept jag har utvecklat utifrån det mycket populära "proteinfluff" som de flersta atleter äter när sötsuget sätter till. Jag använder:
200g hallon eller jordgubbar
40g proteinpulver med smak
1,2dl mjölk
Sedan mixar jag allt i min mixer också blir det lite som grädde som inte är färdigvispat!
 
 
Hoppas något av det ska smaka! :)  // Nathalie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0