Ännu mera bakning!

 
 
Idag blev det ännu mera bakning. Receptet på banankakan (bild 4) har ni redan fått så jag ska dela med mig av de andra tre. 
 
 
Majsmuffins (bild 1)
 
2 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
3/4 -1 dl socker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
3 msk majsolja
3 msk smör (smält)
2 ägg
ev 2 dl majskorn

Blanda först de torra och de blöta ingredienserna var för sig. Rör sedan ner de torra i den blöta blandningen. I muffinsen på bilderna finns inga majskorn i men har du så blanda gärna i ett par deciliter i smeten. Klicka/häll ut i formar. Muffinsplåten har ganska stora hål och vill du göra mindre storlek så placera några pappersformar på en vanlig plåt. 
Grädda alla plåtar samtidigt om du har en varmluftsugn, annars en plåt i taget, i ca 15 min i ugnen på 200 grader.
 
 
Mangobullar (bild 2)
 

Deg:

25 g jäst för söta degar
50 g lättmargarin
2 dl mellanmjölk, ev. låglaktos
25 g kesella lätt
1 ägg
¾ dl ljust muskovadosocker
1 krm salt
1 krm bakpulver
ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:
25 g lättmargarin
1½ msk råsocker flor
1 tsk vaniljsocker
24 bitar frysta mangotärningar

Garnering:
1 msk smält lättmargarin
1 msk strösocker

 

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och blanda med mjölk och kesella. Värm till 37º och häll blandningen över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt ägg, socker, salt, bakpulver och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg som får jäsa övertäckt i 30 min. Blanda margarinet till fyllningen med flor- och vaniljsocker. Ta upp degen på mjölat bord och rulla ut till en längd. Skär den i 24 jämnstora bitar som rullas till bullar. Platta ut till en ca 8 cm stor rundel, lägg i en mangotärning och en klick margarinblandning i varje bulle. Nyp ihop och lägg med skarven neråt i pappersformar och låt jäsa ca 30 min under duk. Sätt ugnen på 250º. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7 min och låt svalna på galler. Pensla med smält margarin och doppa i socker.

 
Rischoklad (bild 3)
 

1 dl vaniljvisp
50 g honung
50 g råsocker
30 g mörk blockchoklad
3 dl puffat ris
3 dl fullkornsflingor

Blanda vaniljvisp, honung och råsocker i en kastrull och koka i 10 minuter. Rör ner chokladen. Vänd försiktigt ner ris och flingor. Klicka ut eller fördela i småbrödsformar och låt svalna. Det går även att forma runda kulor medan de fortfarande är ljumma.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0