Påskdessert

 
Hej läsare och glad påsk!
 
Eftersom påsken är full med onyttigheter för de flesta tänkte jag dela med mig av ett nyttigare alternativ till påskdessert. Annars är påsken väldigt svår, i alla fall för mig då jag är väldigt glad i både mat och söta saker. Även om mycket mat är fet är det inte fel sorts fett. Feta fisker ger mycket kalorier men det är bra för dig. Om du måste välja något, ät mycket proteiner i form av ägg och magert kött och fisk. Skippa de feta korvarna och köttbullarna (om du inte gör dem själv med magrare malet kött. Kan rekommendera kycklingfärs 5% ) Men om du nu väldigt gärna vill unna dig, kan du kompensera genom att röra på dig! Det är ju bara påsk en gång om året!
 
 
Här kommer receptet på en påskdessert!
 
 
1/2 Honungsmelon
3 Kiwi
3 dl jordgubbar
1 st apelsin
2 st äggvita
1 dl socker
6 dl yoghurt naturell 0,5%
 
Sätt ugnen på grill. Skär frukterna i bitar, blanda med skal och saft från apelsinen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Fördela yoghurten i 6 ugnsäkra glas. Lägg på frukten och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 min tills marängen får färg.
 
 
 
/  Therese

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0