Gott recept!

Här komme ett recept som jag o min sambo gjorde mycket när vi flyttade ihop. Sen glömdes det bort och förra helgen kom jag ihåg det och vi hade det igår till middag och resterna hade jag till lunch idag! mums!



Qournfärsröra med pasta, oliver o fetaost


Stek valfri färs tillsammans med lök. Samtidigt kokar du upp köttbuljong i vatten (3-4 dl) och häller i färsen. Låt puttra ett tag och häll i valfria kryddor. Jag hade salt, peppar, chili, paprikapulver och färsk vitlök. Sen när det är färdigt lägger du upp på tallrik, hackar oliver som du lägger på och strör över fetaosten. Servera med pasta.


Detta är såååå gott. Vi har ofta pasta och qourn men oliverna och fetaosten piffade verkligen upp det och gjorde det sååå mycket godare!

/ Therese

TIPS TIPS TIPS!

 
Tycker du om knäckebröd? Om inte, det gör inget! Jag har hittat ett knäckebröd som är hårt och knaprigt som ett vanligt knäckebröd men med SÅ mycket mer smak. Detta fantastiska knäckebröd hittade jag när jag o min sambo var i Gränna för att fira vår årsdag. Ett knäckebröd som är specialgjort i Gränna. Åt det på hotellet och smälte, så jag köpte med mig två paket hem, ett till mig och ett till Natta. Det tog ju inte lång tid förrän alla var uppätna och då var jag lite ledsen. Jag tänkte ju inte åka enda till Gränna för att köpa ett knäckebröd direkt. I lördags när jag handlade på ICA Maxi tänkte jag köpa Finn Crisp (också ett bra tips! Gott!) och gick bland knäclebröden och där fanns det från Gränna! Jisses vad glad jag blev! Och hela 10 kronor billigare än där! Ett paket kostar ca 40 kronor och det är lite mer än vad jag brukar vara beredd på att lägga för ett knäckebröd men detta ÄR- SÅ- GOTT. Det finns även en GI-version av det för alla er LCHF:are och GI:are. Paketet är mindre men kostar lika mycket. 
 
Så här ser påsen ut! Mumma!
 
 
 
 
 
Kikade även på deras mandelbiscotti och på paketet stog dessa visa ord! Håller med till fullo!
 
 
/ Therese

Intressant artikel - Alkohol och träning

Hej Hej alla läsare!

Jag ber om ursäkt för att jag varit lite passiv här i bloggen, jag har varit lite mer aktiv i min egen blogg (malmgrentherese.blogg.se) där jag skriver mer om min egen träning. Tror väl inte att ni vill läsa var dag vad jag tränat och gjort? Här ska jag peppa och inspirera er och ge tips! 
 
Hoppas helgen varit bra för er! Blev det mycket igår? Är du osäker i fall du bör träna idag? Jag känner lite samma tveksamhet, jag var på 30-årsfest igår och det blev litta vin. Jag hittade en intressant artikel om just alkohol och träning som jag anser är väldigt läsvärd!
 
http://www.styrkelabbet.se/alkohol-och-traning/
 

Bröd

Idag har jag bakat ett nyttigt bröd, supergott! Inget socker och inget smör. Receptet kommer som en bild här nedan och sedan en liten beskrivning på ändringar jag gjort.



När jag gjorde min första sats tog jag äpple som det stod i receptet men funderade redan då på att testa med morot i nästa. Jag bakade brödet samtidigt som jag städade lägenheten och råkade bränna det lite. Så jag kastade det och gjorde om det nu ikväll. Då tog jag rivna/hackade morötter istället, ca 1-1.5dl.

Nästa gång har jag tänkt ta kvarg istället för yoghurt för att få mer protein i brödet och kanske bara 0.5dl linfrön och lägger till 0.5dl solrosfrön istället.

Brödet är nyttigare än många andra bröd som man köper i butik men inte direkt kalorifattigare. Det beror på att nötter och frön innehåller ganska mycket kalorier, men kom ihåg; det är nyttiga kalorier!




Words of wisdom

Jag satt och tittade på MTV häromdagen och såg på programmet "i used to be fat". Jag följer inte detta program men jag ser det lite då och då. Oftast brukar jag tycka att de deltagande gnäller, suckar och inte kämpar sitt bästa.

Men i detta program såg jag verkligen kämparglöden i tjejen. Hon satte upp diverse mål som hon sen vägrade misslyckas med. Sedan sa hon något som jag verkligen fastnade för, det är sååå sant:



Den senaste veckan har jag puschat mig själv till bristningsgränsen, jag satte upp mål och gav mig f*n på att fullfölja dem eller åtminstone veta att jag gjort mitt bästa för att nå dit. Och vet ni vad? Jag lyckades. Vågen har stått stilla någon vecka men jag bryr mig inte, eftersom jag vet att jag kämpat. Ibland är vikten inte allt!

/ Nathalie

VIKTIGT !!

Jag vill bara ta och slå ett slag för det verkliga syftet med denna blogg. Dels för att jag i vissa kommentarer märker att alla inte riktigt förstår syftet och dels för att undvika framtida förvirringar/missförstånd.
 
Även om jag just nu är i en process då jag håller på att gå ner i vikt så är INTE bloggens syfte att motivera er där ute till att gå ner i vikt. Syftet är att motivera er till en aktivare vardag med bra kost, dvs att leva ett hälsosamt liv. Har man bestämt sig för att gå ner i vikt kan det vara ganska så enkelt om man bara vill, det svåra är att behålla sin form när man nått sitt viktmål. Och bara för att man är "smal" betyder det inte att man är hälsosam.
Exempel:
 
Jag har en nära vän som är kort och smal. Hon har alltid varit "spinkig" men tyvärr tyckt att hon har varit lite mullig och därför har hon förr haft lite ätstörningar/en ohälsosam relation till mat. MEN hon har nu insett att hon kände sig så för att hon åt fel saker och inte tränade. Nu tränar hon regelbundet, hon äter bra mat och hon har t.om. gått upp i vikt. Hon mår nu bättre än någonsin och är så tacksam och glad för förändringen i hennes liv.
 
Detta är precis vad jag menar mina vänner, vårt inspirationssyfte är inte att vi vill att folk ska börja gå ner i vikt. Vi vill bara att alla ska leva hälsosamt och må bra. Men om det finns någon därute som är i en pågående viktminskningsprocess vill vi såklart göra vårt bästa för att inspirera även er! Vi får hjälpa varandra och motivera varandra.
 
Var stolt över vem du är, vad glad för hur du ser ut. För det finns ingen annan än du där ute. Just DU är unik, ta vara på det och försök inte vara någon annan. Det finns redan för många av alla andra ;-).
 
/ Nathalie
 
 

EY YOU!

 
Ja du! Ut och träna med dig! Sitt inte här och glo! Iväg!
 
 

Mat

Här är lite bilder på mina senaste måltider, om någon är intresserad ;-)

/ Nathalie











Vältränad?

 
 
Det finns en sak jag funderat på ett tag. När kan man få titulera sig som vältränad? Synpunkter?
 
/ Therese

Keso goes smält ost

Här kommer ett till bra tips från mig, som den mästerkock jag försöker vara.

Jag gillar att ha smält ost på en del maträtter, t.ex kycklingfile eller lax i ugnen. Men de flesta ostar innehåll mycket fett och kalorier.

Jag har nu börjat att använda keso istället. Jag silar keso under kallt vatten så att bara "klumparna" är kvar. Sedan är det bara till att hälla över det där man vill. Jag brukar även ha i lite i mitt råris istället för sås. Då micrar jag bara riset tillsammans med keson så blir det kletigt och gott!

Hoppas att någon gillar mitt tips :-) trevlig söndag på er!

/ Nathalie




Tips!

Godmorgon!

Jag har två bussar att välja mellan när jag ska ta mig till jobb. En som är precis vid gatan utanför min lägenhet och en som är 10min bort. Båda gör så att jag är framme samma tid. Men jag väljer den som ligger längre bort för att få en liten promenad på morgonen. Dels för motionens skull men även för att vakna till. Ha en bra torsdag allihop!

Bjuder på en rolig bild:



/ Nathalie

Improviserade muffins!

 
 
När jag kom hem från gymmet idag kände jag att jag ville baka något. Något... gott...något ... enkelt... och nyttigt. Jag hade inte ett blekaste aning om VAD så jag improviserade fram ett recept. Det blev förvånadsvärt gott och något jag kommer göra igen for sure! Men det jag hade hemma blev resultatet såhär (man tager vad man haver, eller hur?
 
 
 
Recept:
 
1 ägg
2 dl mjöl (jag tog graham)
ca 1 dl kvarg
1 dl proteinpulver
1 tsk bakpulver
Vatten
Linfrön
Frysta bär
 
Blanda ägg, mjöl, kvarg och proteinpulver. Det kommer bara vara en klumpig massa så tillsätt vatten tills det är en smet i stället. Tillsätt bakpulver och linfrön (ta så mycket du känner för, det är en smaksak) Häll smeten i muffinsformar och ploppa i valfria frysta bär / frukter
 
Jag trodde dock ALDRIG att detta skulle bli bra, men voila! :D Jag hade ugnen på ca 220 grader och jag hade i dem så länge som det tog för dem att se fasta och klara ut. Låter flummigt, men det syns!
 
/ Therese
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0